iPhone 8, 8 Plus i iPhone X (10) su napokon tu. Apple je ovog puta na Special Eventu imao duži uvod predstavljajući novu generaciju Apple TV-a i Apple sata (Apple Watch). Međutim, svi smo bili nestrpljivi da saznamo nešto više o iPhone 8 i iPhone 10. Apple je ovog puta preskočio oznaku S (7S) te je novi model nazvao 8 i special edition za 10-ogodišnjicu postojanja iPhone-a – 10 (rimsko X). Kao što se i očekivalo, ekran je od ivice do ivice veličine 5.8″, s izuzetkom proširenja na vrhu i zove se Super Retina. Radi se ustvari o Samsungovom OLED ekranu, to je prvi put da možemo videti OLED ekran na iPhone uređajima.

Apple iPhone 8 i iPhone 8 Plus imaju novi A11 Bionic čip, koji ima šest jezgara i prvi put može da koristi svih šest jezgara odjednom, što značajno povećava performanse u poređenju sa konkurencijom i prethodnikom – A10.

Novi iPhone 8 ima kameru rezolucije 12 megapiksela, ali dorađenu u odnosu na prethodnu generaciju telefona, sa automatskom analizom kadra, kako bi prilagodio način slikanja ili snimanja onome što se fotografiše ili snima. Takođe, tu je 4K snimanje videa u 60 fps i Full HD snimanje u 240 fps. iPhone 8 Plus ima ponovo dve kamere, po uzoru na prethodnika, sa unapređenim portretnim modom, kao i bokeh efektom. Rezolucija je 12 megapiksela, sa f/2.0 i f/2.8 otvorom blende.

Svi iPhone-ovi stižu sa moćnim A11 čipsetom, 64GB ili 256GB interne memorije i 3GB RAM-a. Dolaze uz novi iOS 11 koji će za par dana biti pušten globalno. iPhone 8/8 Plus imaju identične baterije kao njihovi prethodnici, a iPhone X bi mogao imati bateriju od oko 2500 mAh što još uvek nije potvrđeno.

Predstavljena je “inovacija” koja dobro poznati Touch ID zamenjuje sa Face ID, 3D tehnologija prepoznavanja lica. Sistem radi zahvaljujući skupu različitih tehnologija, što uključuje i novu infracrvenu kameru sa prednje strane i tačkasti (dot) projektor. Senzor radi i u mraku, poboljšan je mašinskim učenjem, a uređaj se otključava instantno – sve uz pomoć A11 Bionic čipa i posebnog neuralnog engine-a razvijenog za te svrhe. Apple tvrdi da nije moguće lažirati otključavanjem fotografijom ili maskom i da će se telefon otključavati bez obzira na izmene kao što su nova frizura, puštanje brade, korišćenje naočala i sl.

iPhone X dolazi u varijantama od 64 i 256 GB, a cena u SAD za manji model biće 999 $. iPhone 8 košta 699$, dok njegova veća verzija, Plus, košta 799$ u osnovnoj memorijskoj postavci – 64GB. iPhone 8/Plus će biti dostupni za 10-tak dana, dok će se za X malo sačekati. Prednarudžbine počinju 27. oktobra, a prve isporuke kreću 3. novembra.

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare