Kompanija Apple je nastavila proizvodnju iPhonea X jer je potražnja za modelima XS i XS Max slabija od očekivane, piše The Wall Street Journal.

Ovaj potez je rezultat dogovora sa Samsungom o kupovini određene količine OLED ekrana. S obzirom na to da ovogodišnji modeli iPhone-a s OLED ekranima nisu prodani u količinama koje su potrebne da se ispune uslovi dogovora, Apple je pronašao rešenje te se okrenuo prošlogodišnjem modelu, odnosno iPhone X. Kompanija je prestala prodavati iPhone X u prodavnicama kada se na tržištu pojavio XS zbog činjenice da su telefoni toliko slični da XS verovatno ne bi došao do izražaja.

Appleov iPhone X je jeftiniji za proizvodnju od modela XS ili XS Max zbog starosti, što znači da su komponente i oprema za proizvodnju jeftiniji. U prošlosti su stariji modeli ponovo išli u proizvodnju ako je bilo dovoljno potražnje na određenim tržištima.

Veruje se da se najslabije prodaje jeftiniji iPhone XR jer kupci koji vode računa o budžetu radije kupuju prošlogodišnji iPhone 8 koji je jeftiniji od ovogodišnjeg najjeftinijeg modela.

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare