Nakon prvog striming servisa HBO GO preimenovanog u HBO Max, Netflix-a (koji nikada nije zvanično stigao u Srbiju), Disney+, u naše krajeve svratio je i SkyShowtime. Beograd je oblepljen bilbordima sa popularnim TV naslovima i blokbasterima kao što je Top Gun Maverick, Tulsa King Stallone, Yellowstone, 1923, The Office, Californication…

Početna pretplata od samo 2.99€ doživotno je izuzetno dobra ponuda, a kroz ovaj tekst upoznaćemo vas sa pozitivnim i negativnim stranama platforme.

Izbor sadržaja

Ozbiljan broj ekskluzivnih serijskih sadržaja se nalazi na ovoj platformi, izdvojio bih izuzetno uspešnu Yellowstone i uspeh u najavi u vidu “1923”, Stallone Tulsa King, Law&Order, The Great Game, Souls, Ray Donovan, Broterhood, Dexter, NCIS, Bates Motel, Penny  Dreadful, Heroes, Star Trek Strange New Worlds i ostali serijali, Halo, sjajni The Office i Californication, Fraiser. Za svakoga po nešto.

Originalnog sadržaja je manje nego na HBO Max i Netflixu, ali dosta kvalitetnijih starijih serija i filmova sam ovde pronašao, a rekao bih da je izbor starijih filmova bolji od Netflix-a.

Lokalizacija

Sve je sjajno lokalizovano na srpski jezik i okolne jezike da nemamo nijednu zamerku. Šteta što se titlovi ne mogu podešavati, beli titlovi na svetlijoj pozadini mogu biti nezgodni, ali sve je kvalitetno lokalizovano, nešto za šta se Netflix ne može pohvaliti.

Aplikacija i UX

Netflix je kralj korisničkog interfejsa, fluidnosti, preporuka za dalje gledanje, ma svega. Njihova aplikacija je miljama daleko iza konkurencije, ipak ne previše daleko od HBO Max koji je po podešavanjima i bogatiji, ali sveukupno daleko. Kada se naviknete na jednostavnost, fluidnost, brzinu koju nudi Netflix, sve ostalo izgleda sporo. SkyShowtime ima najsporiji odziv, najsporije se ulazi u aplikaciju (7-11 sekundi zavisno od platforme) i na trećem je mestu kada upoređujemo ove tri platforme. Netflix je naravno na prvom.

Aplikacija nema podršku za cast-ovanje (mirroring) na druge uređaje. Ovde se problemi po SkyShowtime ne završavaju, aplikacija nema ni podršku za Samsungov Tizen OS, a svi znamo koliko je Samsung kao TV brend popularan u Evropi i na našim prostorima. Zaista ne znamo kako je ovo moguće, ali je ogroman propust, koji bi se nekako i mogao preboleti da postoji podrška za cast sa telefona, no ne postoji ni to. Tako su korisnici Samsung televizora ni krivi ni dužni izostavljeni. LG WebOS ima podršku kao i svi Android televizori, ali ostaje nejasno zašto je problem portovati aplikaciju i na Samsung.

Tako da, aplikacija, iako lepo dizajnirana, lošija je od konkurencije, kako po brzini tako i po dostupnosti.

Na kraju

SkyShowtime vredi ukoliko imate televizor baziran na Android-u ili LG WebOS. U ostalim slučajevima, nažalost ne vredi ni 2.99€ jer se ovakvi servisi gledaju najčešće na televizorima, sigurno je da neću gledati omiljenu seriju na telefonu ili laptopu ako već plaćam servis namenjen za to.

5 1 glas
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare