Apple već duži vremenski period želi OLED tehnologiju za svoje nove uređaje, o tome se šuška već godinama, međutim prelazak na OLED bi se definitivno mogao dogoditi ove godine, što je potvrdio i najnoviji izveštaj. Kako navodi Nikkei, Apple je naručio 70 miliona zakrivljenih OLED displej panela od Samsunga, koji će biti jedini dobavljač za taj deo telefona.

Oni će se koristiti za novi iPhone 8 telefon koji treba da bude objavljen na jesen zajedno sa iPhone 7s i 7s Plus telefonima. Za razliku od tog jednog modela, preostali iPhone telefoni koji stižu ove godine će i dalje koristiti LCD panele. Sa druge strane, prema glasinama iPhone 8 bi trebao da koristi 5,2-inčni OLED panel a neke glasine govore da bi mogao da bude skuplji čak i od 1000 dolara.

Analitičari predviđaju da će Apple prodati preko 50 miliona primeraka ovog telefona, a njegov uspeh trebao bi da dovede do rekordne godine za Apple. Samsung se navodno sprema da proizvode čak 95 miliona ovih OLED panela za Apple ukoliko potražnja prevaziđe očekivanja.

gsmarena

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare