U oktobru prošle godine američki tehnološki gigant Apple predstavio je svoju iPhone 12 seriju. Ova serija je stigla nešto kasnije nego što je Apple tradicionalno navikao iPhone seriju isporučivati u septembru, a prvi put jedna iPhone serija uključuje čak četiri modela. Tako su predstavljeni iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max. Do sada smo imali neke neslužbene podatke o impresivnoj prodaji iPhone 12 serije, a jučer je Apple izneo finansijski izveštaj koji ukazuje na istorijski uspeh, a za čiji je veliki deo zaslužna upravo iPhone 12 serija.

Tako je Apple izvestio da je u poslednjem kvartalu 2020. godine zabeležio istorijski prihod viši od 100 milijardi dolara, tačnije 111,4 milijarde dolara, a zarada po deonici je iznosila 1,68 dolara. Ovo je istorijski uspjeh za Apple, jer prvi put u istoriji kompanije kvartalni prihod iznosi više od 100 milijardi dolara.

Od toga, iPhonei su doneli Apple-u kvartalni prihod od preko 65 milijardi dolara, što je takođe najveći uspeh do sada, rekord je do sada bio 61.6 milijardi dolara u prvom kvartalu 2018.

Iako je, dakle, iPhone 12 serija stigla bez punjača u kutiji, a taj je potez izazvao lavine negativnih komentara, no čini se kako je to ipak izazvalo kontra efekt, jer prodaja iPhonea nije bila nikad bolja (prihodi od iPhone 12 modela čine najveći deo gore navedenih 65 milijardi dolara prihoda), iako ne dolaze s punjačem u kutiji.

S druge strane, porast prodaje beleže i Appleove Mac i iPad linije, pa je tako prodaja iPada porasla za čak 41%, a prodaja Maca za 21% u odnosu na 2019. godinu.

5 1 glas
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare