U jeku euforije pre Galaxyja S8, Samsung je iznenada objavio saopštenje u kojem tvrdi da će prošlogodišnji Note 7 biti “recikliran” i kao repariran uređaj ponovno pušten u prodaju, prenosi The Verge.

Kako javlja južnokorejski div, spasiće se korisni delovi vraćenih Note 7 telefona kao što su moduli kamere, poluprovodnici i metalni delovi. Od njih će biti kreirani novi uređaji koji će se prodavati u određenim državama.

Nepotvrđene glasine kažu da će Samung u reparirane jedinice ugraditi manje baterije koje će biti sigurnije od prethodnih.

“Cilj prodaje recikliranih uređaja jeste da smanjimo uticaj ostataka Notea 7 na životnu okolinu. Ime, specifikacije i cena novog uređaja bit će naknadno objavljene. Prodaja ovih uređaja neće se desiti u SAD-a“, rečeno je iz Samsunga.

Podsećamo, na ovogodišnjem Mobile World Congressu predstavnici Greenpeacea prekinuli su prezentaciju kompanije Samsung sa pitanjem šta južnokorejski div namerava uraditi sa 4,3 miliona opozvanih jedinica uređaja.

Note 7 je povučen iz upotrebe i prodaje, a nakon što je manji procent telefona uništen zbog samozapaljenja usled loše dizajnirane baterije. Velika većina jedinica Notea 7 nije registrovala probleme sa baterijom, ali je zbog predostrožnosti Samsung odlučio opozvati sve uređaje.

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare