Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd danas je predstavila najnoviju Galaxy A seriju telefona, odnosno modele A52 i A72, čineći moćne inovacije dostupne svima. Ova serija korisnicima omogućava da komuniciraju i da se izražavaju uz pomoć vrhunske kamere, da se prepuste besprekornom iskustvu koje nudi moćni displej i da imaju više mira zahvaljujući  otpornosti uređaja na vodu i dugotrajnoj bateriji. Takođe, A serija će još više proširiti mobilno iskustvo, omogućavajući korisnicima da se povežu i sa drugim Galaxy uređajima, poput Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag i Galaxy Tab.

„Samsung želi da svojim korisnicima uvek pruži ono što im je najviše potrebno i za čim žude – i zato je naša misija da Galaxy A serija učini vrhunske inovacije dostupne svima. Modeli telefona A52 i A72 objedinjuju sve najbolje funkcije, inovacije i karakteristike Galaxy porodice, i to po pristupačnim cenama“, izjavio je Dr. TM Roh, predsednik i direktor odeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Vrhunska kamera u službi kreativnosti, komunikacije i samoizražavanja

Samsung je postavio visoke standarde kada su u pitanju kamere pametnih telefona,a u tome ne zaostaju ni modeli Galaxy A52 i A72.

 • Svestrana kamera– Korisnici sada mogu da prave kristalno jasne fotografije i video snimke, pomoću svestrane četvorostruke kamere od 64MP. Omiljene trenutke iz 4K videa korisnici mogu za samo par sekundi da pretvore u fotografije visoke rezolucije od 8MP, zahvaljujući 4K Video Snap Uz to, Scene Optimizer koristi veštačku inteligenciju da bi postigao najbolji kvalitet fotografija, uz pomoć optimalnih podešavanja za čak 30 kategorija fotografija i pozadina, poput hrane, pejzaža i kućnih ljubimaca.
 • Stabilna slika i danju i noću – Bilo da korisnici snimaju najnoviji plesni izazov ili trik sa skejtbordom, OIS (optička stabilizacija slike) zadužena je da fotografije i video snimci budu izoštreni i stabilni. Nema potebe za izbegavanjem snimanja pri slaboj svetlosti jer Night mode koristi multi-frame procesuiranje slike, tako da je krajnji rezultat odličan čak i u mraku.
 • Zabavni dodaci – Korisnici sada mogu da učine svoje snimke još zabavnijim, uz pomoć AR Emoji i My Filter Dodatno, mogu da primenjuju i AR Lenses opcije sa društvene mreže Snapchat, koristeći Fun Mode.

Vidite i budite viđeni uz telefona sa vrhunskim displejem i sofisticiranim dizajnom

Samsung  unapređuje iskustvo i stil vrhunskim displejem i sofisticiranim dizajnom, koji se savršeno uklapa i oslikava životni stil korisnika.

 • Još brže i svetlije– Uz stopu osvežavanja Super AMOLED displeja od 90Hz na Galaxy A52 i A72, korisnici mogu da uživaju u omiljenim sadržajima i skroluju po društvenim mrežama, čak i kada su na otvorenom, zahvaljujući osvetljenju ekrana jačine 800 nita.
 • Prijatno gledalačko iskustvo  – Displej poseduje ‘Eye Care’ sertifikat[1] i automatski usklađuje toplinu boja na osnovu obrazaca korišćenja telefona pomoću ‘Eye Comfort Shield[2] tehnologije, kako bi smanjio zamaranje očiju.
 • Sofisticirani dizajn – Nova Galaxy A serija donosi osveženi izgled koji je istovremeno jednostavan i elegantan, sa zaobljenim ivicama i minimalističkim kućištem kamere.

 

Proširite iskustva zahvaljujući snazi Galaxy ekosistema

Nova Galaxy A serija donosi unapređeno iskustvo neometanog povezivanja sa drugim uređajima u Samsung Galaxy ekosistemu.

 • Organizacija i povezanostSmartThingsna Galaxy A seriji povezuje i upravlja hiljadama uređaja u pametnim domovima, uključujući nosive uređaje, tablete, računare i televizore. Dodatno, SmartThings Find sa lakoćom može da locirapovezane uređaje dok Galaxy SmartTag  Bluetooth lokator može da pronađe čak i uređaje koji nisu umreženi, tako što se lokator prikači na one predmete koji su korisnicima najbitniji.
 • Neometano uživanje u muzici – Bilo da učestvuju uzajedničkom treningu kod kuće ili slušaju najnoviji podkast sa prijateljima, korisnici mogu da se jednostavno povežu i da slušaju muziku zajedno.Music Sharesa lakoćom povezuje telefon korisnika sa uređajem prijatelja, kako bi slušali isti sadržaj. Takođe, spajanje telefona sa dva para Galaxy Buds slušalica omogućeno je funkcijom Buds Together.
 • Jednostavnodeljenje sadržajaQuick Shareomogućava korisnicima da sa lakoćom šalju fotografije i video snimke bez ograničenja veličine Galaxy uređajima u okruženju. Uz to, u slučaju da se u međuvremenu predomislite,Private Share opcija omogućava poništavanje poslatih sadržaja, samo jednim dodirom.

 

Očekujte više i dobijte više od Galaxy porodice uređaja

Nova Galaxy A serija dolazi sa esencijalnim Galaxy karakteristikama koje svaki korisnik zaslužuje da ima.

Bez brige o uređaju  –Galaxy A52i A72 otporni su na vodu i prašinu uz ocenu IP67. Pored toga, Samsung Care+ pruža trenutnu podršku i zagarantovano pokriće u neočekivanim situacijamapoput oštećenja, kvarova, krađe ili gubitka telefona. Na kraju, Samsung Knox je tu da se brine o bezbednosti ličnih informacija korisnika u realnom vremenu.

 • Dvodnevna baterija– Korisnici mogu da snimaju, stvaraju i konzumiraju sadržaje bez brige, zahvaljujući moćnoj bateriji koja traju dva dana. Baterija na A52 modelu ima kapacitet od 4,500mAh, dok ona na A72 ima kapacitet od 5,000mAh.
 • Uživanje u premijum karakteristikama– Galaxy A52 i A72 dolaze sa važnim karakteristikama Galaxy ekosistema, poput stereo zvučnika unapređenih Dolby Atmos tehnologijomi eksterne memorije kapaciteta do 1TB. Takođe, redizajnirani One UI 3 donosi intuitivno korisničko iskustvo sa unapređenom brzinom i naglašavanjem važnih informacija.
 • Podrška održivosti – Samsung redovno evaluira proizvode i pakovanja kako bi otkrio nove načine za promovisanje održivosti. Prilikom pakovanja Galaxy A52, i A72 telefona, koriste se posebnikalupi za pulpu i papir, uz cilju smanjenja neiskorišćenog prostora.
 • Softverska ažuriranja–Samsung uvek teži da korisnicima pruži najnovije mobilno ažuriranje operativnog sistema. Tako je i sa novom Galaxy A serijom – A52 i A72 podržavaju tri generacije ažuriranja operativnog sistema i redovna bezbednosna ažuriranja u trajanju od minimum četiri godine.

 

Dostupnost i cene

Na domaćem tržištu biće dostupni modeli u ljubičastoj, plavoj, crnoj i beloj boji po preporučenim cenama:

 • A52 LTE (6/128 i 8/256) od 42.999 RSD
 • A72 LTE (6/128 i 8/256) od 54.999 RSD

Za više informacija o modelima, posetite SAMSUNG sajt

Korisnici takođe mogu iskoristiti i Samsung program lojalnosti unutarSamsung Members aplikacije za mnoštvo sjajnih popusta, ponuda i iznenađenja. Benefiti Samsung programa lojalnosti dostupni su i na Galaxy A52 i A72 pametnim telefonima do dve godine nakon aktivacije korisničkog računa. Više informacija na https://www.samsung.com/rs/offer/members-lounge/.

 

Specifikacije Galaxy A52   Galaxy A72
Displej 6.5” FHD+ Super AMOLED

Infinity-O Displej(1080 x 2400),
407 ppi

90 Hz osvežavanje ekrana

6.7” FHD+ Super AMOLED
Infinity-O Displej (1080 x 2400), 394 ppi90 Hz osvežavanje ekrana
* Infinity-O Displej: skoro bez ivice, ful frontalni ekran.

* Ekran je meren kao pun pravougaonik bez zaobljenih ivica. Povšina za gledanje je manja zbog zaobljenih ivica i rupe za kameru.

Dimenzije i težina 75.1 x 159.9 x 8.4mm

189g

77.4 x 165.0 x 8.4mm

203g

Kamera

 

[Prednja]

32MP FF (F2.2, 0.8µm)

[Prednja]

32MP FF (F2.2, 0.8µm)

[Zadnja]

Glavna: 64MP OIS AF (F1.8, 0.8µm)

Ultra Široka: 12MP FF (F2.2, 1.12µm)

Makro: 5MP FF (F2.4, 1.12µm)

Dubinska: 5MP FF (F2.4, 1.12µm)

 

*Zoom

Digital Zoom do 10X

[Zadnja]

Glavn: 64MP OIS AF (F1.8, 0.8µm)

Ultra Široka: 12MP FF (F2.2, 1.12µm)

Makro: 5MP FF (F2.4, 1.12µm)

Tele(3x): 8MP OIS AF (F2.4, 1.0µm)

 

*Zoom

Digital Zoom do 30X

Optical Zoom do 3X

AP Octa-Core (2×2.3 ㎓ + 6×1.8 ㎓) Octa-Core (2×2.3 ㎓ + 6×1.8 ㎓)
Memorija RAM: 6/8GB

ROM: 128/256GB

RAM: 6/8GB

ROM: 128/256GB

* Može zavisiti od modela, boje, tržišta i operatora.
*Memorija može zavisiti od preinstaliranih aplikacija.
Proširiva memorija i SIM kartica 2 slota (SIM 1 + Hybrid)

Micro SD: do 1TB

* MicroSD se prodaje odvojeno. Dostupnost može varirati u zavisnosti od tržišta.

* SIM kartica se prodaje odvojeno. Dostupnost može varirati u zavisnosti od tržišta.

* Korišćenje  eSIM na Galaxy uređaju može biti omogućenosoftverskim ažuriranjem ili onemogućeno na nekim tržištima. Dostupnost  eSIM može varirati u zavisnosti od operatora.

Baterija 4,500 mAh (tipično) 5,000 mAh (tipično)
* Tipične vrednosti testirane u laboratorijskim uslovima. Tipična vrednost je procenjeni prosek uzimajući u obzir devijaciju kapaciteta baterije kod testnih modela po IEC 61960 standardu. Ocenjeni minimalni kapacitet je 4,370mAh za Galaxy A52, A52 5G i 4,860mAh za A72.
Punjenje 25W brzo punjenje
* Kablovsko punjenje kompatibilno saQC2.0 i AFC.
OS Android 11
Mreža LTE LTE
* Brzina može varirati u zavisnosti od operatora i mreže.
Konektivnost Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4G+5GHz)

Bluetooth® v 5.0

USB Type 2.0-C

Lokacija (GPS, Glonass, BeiDou, Galileo)

* Galileo i BeiDou dostupnost zavisi od tržišta.
Plaćanje NFC

MST (A52 5G KOR Only)

* Dostupno na odabranim tržištima.
Senzori Akcelerometar, senzor otiska prsta, Žiro senzor, Geomagnetski senzor, Hal senzor, Svetlosni senzor, Virtual Proximity sensor
Autentifikacija Zaključavanje: šablon, PIN, lozinka

Biometričko zaključavanje: Prepoznavanje lica, Prepoznavanje otiska prsta.

Zvuk [AKG stereo zvučnici]

Okružujući Dolby Atmos zvuk.

 

[Ultra high quality audio playback]

UHQ 24-bit

PCM: Up to 24 bits

 

[Audio playback format]

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

[Bluetooth]

Dual Audio: Mogućnost povezivanja dva audio uređaja sa Galaxy A52, A52 5G, i A72 kako bi se reprodukovao zvuk na dva uređaja istovremeno.

 

Scalable Codec: Enhanced Bluetooth connection under ambient radio frequency interference.

* Povezani uređaji mogu reprodukovati malo različit zvuk.

* Dostupno samo na određenim aksesoarima kompanija Samsung iAKG.

Video [Video playback format]

MP4, M4V, 3GP, 3G2, AVI, FLV, MKV, WEBM

 

[TV connection]

Wireless: Smart View (screen mirroring 1080p at 30fps)

Vodootpornost IP67
* IP67 ocenu na osnovu potapanja uređaja u testnom okruženju  u vodu dubine jedan metar do 30 minuta trajanja

 

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare