Nakon višesedmičnog nagađanja čak i od strane zvaničnih kanala kompanije Xiaomi, danas je i zvanično predstavljen ovogodišnji flagship kompanije Xiaomi – Mi 9. Iako nešto ranije nego što se očekivalo, Mi 9 je stigao i doneo moderniji dizajn sa izrezom u obliku kapljice i nove funkcije kao što su senzor otiska prsta ispod ekrana i brzo bežično punjenje, dok o stereo zvučnicima možemo samo da sanjamo. Poseban IR senzor prepoznavanja lica, kao što to ima Mi 8, više nije prisutan jer nema prostora da se smesti, tu je samo senzor prednje kamere od 20MP.

Mi 9 je opremljen najnovijim Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 izrađen u 7 nm tehnologiji, osam jezgara čiji se taktovi kreću od 1.8 do 2.84 GHz.
Novi uređaj kupcima nudi i za 20 procenata bolje grafičke performanse, koje isporučuje Adreno 640 GPU. Osnovne verzije stižu sa 6GB RAM-a i 64 GB interne dok su u ponudi još i 64 GB sa 8 GB RAM-a i 128 GB sa 8 GB RAM. Ekran je i dalje Samsung OLED FullHD+ rezolucije, sada sa manjim notchem iznad koga se nalazi i zvučnik postavljen horizontalno za što manje ivice oko ekrana. Debljina ivica je smanjena za 40% ispod, takođe i neznatno sa strane, no ipak 6.39″ povećava veličinu uređaja u odnosu na Mi 8 za oko 2.5mm. Odnos ekrana napred je preko 85% što je odlično!

Fotografsku komponentu ovog pametnog telefona čini trostruka kamera na poleđini uređaja, sa glavnim senzorom 48MP (f/1.75), i pomoćnim širokougaonim od 16MP i telefoto 12MP. Prednja HDR selfi kamera ima senzor od 20MP.

Xiaomi Mi 9 napaja baterija kapacitata 3.300 mAh, za čije punjenje se koristi brzi bežični punjač od 20W. Tu je i, još brži, standarndi punjač “sa utičnicom” od 27W.  Cena za osnovnu verziju je oko 400€ u Kini.

Mi 9 Explore verzija ima čak 12 GB RAM i 256 GB interne memorije te prozirno kućište.

 

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare