Beograd, 23.11.2020 – Program za mlade talente kompanije Huawei Technologies “Seeds for the future” namenjen studentima informacionih tehnologija, šestu godinu zaredom uspešno je održan u Srbiji. Mladi talenti Univerziteta u Beogradu i Nišu, njih 24, prošli su obuku o 5G mreži, veštačkoj inteligenciji i sajber bezbednosti, a takođe su imali priliku da uče i o teorijama liderstva i kineskoj kulturi. Na kraju obuke, svi studenti koji su uspešno položili završni ispit, od kompanije su dobili Huawei sertifikate i vredne nagrade.

Zbog pandemije koronavirusa Huawei je svoj program za talente ove godine organizovao u digitalnoj formi, a sastojao se od intenzivnog online treninga u trajanju od jedne nedelje. Nakon pandemije, program će se ponovo nastaviti u Kini.

Jovana Tadić, PR menadžer kompanije Huawei u Srbiji, istakla je da je veoma ponosna na studente iz Srbije.

“Njihova znanja iz oblasti informacionih tehnologija apsolutno su u skladu sa ostatkom sveta. Kako su informacione tehnologije značajno promenile modele poslovanja i korisnička očekivanja, upravo ovi treninzi postaju ključni u podučavanju mladih talenata izazovima moderne, digitalne, poslovne ere”, rekla je Tadić.

 

Studenti iz Srbije u globalnom programu SEEDs su učestvovali zajedno sa kolegama iz Mađarske i Hrvatske.

Smatram da je ova sedmica bila zaista lepo iskustvo za sve nas, i da smo mogli da naučimo mnogo zanimljivih stvari, koje će nam svakako koristiti u budućem radu. Još jednom se zahvaljujem kompaniji Huawei na prilici za učešće”, rekla je nakon obuke Isidora Savić, studentkinja Univerziteta u Beogradu.

 

Osim o 5G mreži kao novoj generaciji mobilnih mreža, intenzivan digitalni kurs u trajanju od nedelju dana pružio je studentima uvid u međunarodne prakse u oblasti sajber bezbednosti i veštačke inteligencije. Takođe, imali su prilike da uče o teorijama liderstva i upoznaju kinesku kulturu.

 

Pokrenut 2008. godine, program “Seeds for the Future” već duži niz godina održava se u Kini, u sedištu kompanije Huawei, a u programu su do sada učestovali studenti iz celog sveta, a stotine iz Evrope. U sklopu programa studenti su do sada imali prilike da borave u Šenženu i da upoznaju tehnologije koje je razvila i koje primenjuje vodeća IT kompanija. Osnovni cilj SEEDs projekta je da omogući studentima da steknu stvarno praktično iskustvo iz prve ruke u jednoj od najvećih svetskih tehnoloških kompanija.

 

O kompaniji Huawei

Huawei je vodeći globalni dobavljač informacione i komunikacione tehnologije (ICT) infrastrukture i pametnih uređaja, osnovan 1987. godine. Imamo više od 194.000 zaposlenih, a poslujemo u više od 170 zemalja i regiona, opslužujući više od tri milijarde ljudi širom sveta.

Naša vizija i misija je da donesemo digitalnost do svake osobe, doma i organizacije za potpuno povezan i inteligentan svet. U tom cilju ćemo podsticati sveprisutnu povezanost i promovisati jednak pristup mrežama; donećemo cloud i veštačku inteligenciju na sve četiri strane sveta kako bismo Vam pružili vrhunsku kompjutersku snagu tamo gde Vam je potrebna; izgradićemo digitalne platforme da pomognu svim industrijama i organizacijama da postanu efikasnije i dinamičnije; redefinisaćemo korisničko iskustvo sa veštačkom inteligencijom, čineći ga personalizovanijim za ljude u svim aspektima njihovog života, bilo da su kod kuće, u kancelariji ili napolju.

 

Za više informacija posetite www.huawei.com

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare