U 2020. godini u kojoj je 5G mreža predstavljena širom sveta, Huawei će nastaviti da ulaže u koncept inteligentne povezanosti, cloud, veštačku inteligenciju,
kompjuterske i industrijske aplikacije kako bi stvorio neviđene mogućnosti za ICT sektor, rekao je Guo Ping, predsednik kompanije Huawei, prilikom otvaranja događaja HUAWEI CONNECT 2020, koji je danas počeo u Šangaju. Reč je o vodećem događaju koji ova kompanija organizuje svake godine za globalnu ICT industriju, ali i platformi na kojoj Huawei otkriva glavne strategije za naredni period.

Glavna tema ovogodišnjeg HUAWEI CONNECT-a je Stvaranje nove vrednosti uz sinergiju u pet tehnoloških oblasti. Sa idejom da se pomogne kompanijama da razvijaju svoje poslovanje i pomogne vladama da postignu svoje strateške ciljeve u jačanju domaće industrije i generalnog napretka, Huawei će se zajedno sa svojim partnerima usredsrediti na primenu ICT tehnologija u industrijama i pružanju rešenja u specifičnim situacijama.

“Kako sve više vlada i kompanija postaju digitalni i prihvataju inteligenciju, ICT sektor će uvideti neverovatne potencijale za rast. Radujemo se što ćemo otvoriti ovo novo poglavlje zajedno sa našim partnerima”, rekao je Ping u svom uvodnom govoru pod nazivom “Stvaranje nove vrednosti sinergijom u pet tehnoloških oblasti”.

Ping je predstavio Huawei-jevu vodeću praksu u pomaganju izgradnje pametnih kompanija, kampusa i gradova, integrišući ICT tehnologiju sa industrijskim know-how i pružajući rešenja za specifične situacije kako bi se stvorila vrednost za vlade i preduzeća u pogledu njihovih glavnih poslovnih sistema. U sledećoj fazi, Huawei će sa svojim partnerima raditi na primeni ICT tehnologija u industriji, pomažući kompanijama da razvijaju svoj posao i vladama da ostvare svoje strateške ciljeve u jačanju domaće industrije i generalnog napretka.

Ping je istakao koje su to ključne oblasti poslovanja u koje će Huawei nastaviti da ulaže u narednom periodu. “U oblasti mreže, Huawei predlaže koncept inteligentne povezanosti, sa ciljem da pruži hiper- automatizovanu mrežu koja nudi sveprisutan gigabitni pristup i determinističko iskustvo, i da omogući inteligentne nadogradnje glavnih poslovnih sistema vlada i preduzeća. U oblasti kompijuterskih tehnologija, naša kompanija se zalaže za pružanje različitih računarskih snaga korisnicima. Odvajanjem softvera od hardvera bi se izašlo u susret različitim potrebama radnih procesa uključujući X86 i Kunpeng”, istakao je Ping.

U oblasti cloud-a, Huawei je uspostavio 23 regiona širom sveta, privukavši više od 1,5 miliona programera.

Huawei, takođe, nastoji da na bolji način integriše veštačku inteligenciju u glavne poslovne sisteme vlada i preduzeća, koristeći znanje i podatke za izgradnju suštinske kompetencije sistema veštačke
inteligencije. “Verujemo da sinergija između ovih pet tehnoloških oblasti neće stvoriti mogućnosti samo za Huawei. Važno je da će one predstaviti mogućnosti za čitav sektor. Nadamo se da ćemo sarađivati zajedno sa svojim partnerima, omogućavajući im da iskoriste najviše od novog lanca vrednosti”, podvukao je Ping.

Na kraju govora, Ping je uputio poziv svim Huawei-jevim partnerima: “Huawei će generisati snagu, a naši partneri je mogu iskoristiti. Zajedno ćemo uspeti, i stvorićemo veću vrednost za naše kupce.”

HUAWEI CONNECT 2020 je vodeći događaj koji Huawei svake godine organizuje za globalnu ICT
industriju i održava se u Šangaju od 23. do 26. Septembra 2020. HUAWEI CONNECT je otvorena
platforma dizajnirana da pomogne našim kupcima i partnerima da upravljaju ovim promenama,
razmenjuju iskustva i rade zajedno kako bi stvorili novu vrednost. Na ovogodišnjem događaju
istraživaćemo trendove i mogućnosti u digitalizaciji u industriji; predstaviti napredne ICT tehnologije,
proizvode i rešenja; pružiti Vam insajderski pogled na rezultate zajedničkih inovacija; i podeliti najbolje
prakse u digitalnoj transformaciji. Naš krajnji cilj je da izgradimo otvoren i zdrav industrijski ekosistem
koji će koristiti svim zainteresovanim stranama i da stvoritmo novu vrednost za sve industrije. Za više
informacija, posetite: https://www.huawei.com/en/events/huaweiconnect2020/

Huawei je vodeći globalni dobavljač informacione i komunikacione tehnologije (ICT) infrastrukture i pametnih
uređaja, osnovan 1987. godine. Imamo više od 194.000 zaposlenih, a poslujemo u više od 170 zemalja i regiona,
opslužujući više od tri milijarde ljudi širom sveta.
Naša vizija i misija je da donesemo digitalnost do svake osobe, doma i organizacije za potpuno povezan i
inteligentan svet. U tom cilju ćemo podsticati sveprisutnu povezanost i promovisati jednak pristup mrežama;
donećemo cloud i veštačku inteligenciju na sve četiri strane sveta kako bismo Vam pružili vrhunsku kompjutersku
snagu tamo gde Vam je potrebna; izgradićemo digitalne platforme da pomognu svim industrijama i organizacijama
da postanu efikasnije i dinamičnije; redefinisaćemo korisničko iskustvo sa veštačkom inteligencijom, čineći ga
personalizovanijim za ljude u svim aspektima njihovog života, bilo da su kod kuće, u kancelariji ili napolju.

Za više informacija posetitewww.huawei.com na ili nas

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare