Prošla godina je bila u znaku notch-a (izreza) i truda, obično kineskih proizvođača, da izbace telefon koji neće imati izrez. Tako smo imali Vivo Nex S i Oppo Find X sa ekranom preko čitave površine telefona i mehanizmima za prednju kameru koja bi izlazila iz kućišta telefona. Na kraju godine je Xiaomi predstavio Mi Mix 3 koji je ustvari slajder sa magnetima gde nemamo elektronske motore već čistu mehaniku što bi moglo poboljšati pouzdanost. Ipak, ovo ponekada i nisu najsjajnija rešenja zbog problema sa vodootpornosti te prljavštine koja bi bila između slajdera i telefona.

Honor View 20 izgled je bio poznat i pre samog predstavljanja pre par dana u Parizu. Donosi novitet u vidu rupe na ekranu, ali i unikatna dizajnerska rešenja na poleđini telefona. Rupa u ekranu je nešto što se očekuje i od Galaxy S10 telefona koji se predstavlja 20.02.2019.

Prednji deo telefona je ustvari ekran veličine 6.4″, ivice su jedva primetne pri dnu, u gorenjm levom uglu je rupa gde se nalazi kamera.

View 20 donosi najnoviji Huawei-jev Kirin 980, 7-nm čipset sa fascinantnim performansama, u rangu između Snapdragon 845 i 855. Baterija je jedna od najvećih kada govorimo o flagship telefonima i kapaciteta je 4000 mAh sa brzim punjenjem koje za 30 minuta napuni 55% baterije.

Implementiran je i sistem tečnog hlađenja za sve gejmere i to bi trebalo da drži stabilnu temperaturu unutrašnjih jedinica, prvenstveno CPU i GPU.

View 20 dolazi uz glavni senzor 48MP Sony IMX 586 sa f/1.8 optikom i dodatnim ToF senzorom koga korisnici mogu upotrebiti za „ispravljanje nedostataka“ svojih ili tuđih tela. Kada s Honor V20 uhvatite fotografiju celog tela subjekta, ovaj senzor će mu analizirati obline koje naknadno možete “korigovati”. Glavni senzor koristi quad-Bayer tehnologiju koja poboljšava slike u slabom osvetljenju.

Prednja kamera stiže u vidu rupičastog izreza na gornjoj levoj strani ekrana te ima senzor od čak 25MP, a Honor tvrdi da su posebnim proizvodnim procesom omogućili da kamera zapravo ne „reže“ ekran nego se nalazi u simbiozi sa njim.

Unapređeni su GPS i WiFi modul, barem tako kažu, videćemo kako je u praksi. Kontraverzni Huawei UI je preimenovan i sada se naziva Magic UI te ne donosi ništa novo u odnosu na EMUI, za sada, ali postoje indicije da će iću u nekom svom pravcu.

Honor View 20 stiže u dve varijante, sa 6 GB RAM i 128 GB memorije po ceni od 79.900 dinnara i sa 8 GB RAM i 256 GB koji košta 89.990 dinara. Cene jesu skoro 20.000 dinara skuplje nego u EU, ali nadajmo se da će se stabilizovati kroz koji mesec.

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare