Veći ekran u što manjem kućištu? Može, naravno. Mi Mix serija od samog početka teži baš tome, i nekako se izdvaja od mainstream-a. Sada sve to dižu na viši nivo. Mix 3 sa OLED ekranom od 6.39″ FHD+ rezolucije praktično nema okvira, prednja strana telefona je u stvari ekran. Notch-a tj. zuba na vrhu nema, što pozdravljamo, jer je Xiaomi
implementirao interesantno rešenje sa slajderom koga zadržava magnetno polje, što podseća na neka stara vremena. Naime u taj slajder su smeštene prednje kamere i senzor za otključavanje licem.
Tu je jaka šasija, aluminijum serije 7000 sa keramikom pozadi. Platforma je zasnovana na Snapdragon 845, od toga trenutno bolje nema, a dolazi uz Android 9 Pie i MIUI 10.
Baterija je mogla biti bolja, iznosi samo 3200 mAh, verovatno nisu mogli implementirati ništa više od toga zbog komplikovanijeg dizajna i smeštanja magneta koji je povećao težinu telefona na 220g.

Najbolje od svega je cena koja bi trebala biti svega oko 450€ u Evropi za početni model sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Za nepoverovati je da u standardnom pakovanju isporučuju brzi bežični punjač, naravno pored standardnog brzog punjača. A tu je i maskica.  Kamere su dobile čak 103 poena na DXO mark što je isti rezultat kao npr. Note 9.

Svaka čast Xiaomi!

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare