Pocophone je novi Xiaomi-jev podbrend mobilnih telefona, baš kao Honor i Huawei. Sve su prilike da će Pocophone biti ponajviše za nama bliska tržišta Istočne Evrope, kao i Azije i Indije. F1 je prvi Flagship Pocophone-a, i od njega se mnogo očekuj kada su u pitanju performanse jer će biti opremljen najboljim Qualcomm-ovim procesorom Snapdragon 845 i Adreno 630 grafikom, od toga trenutno nema bolje. Novost je da je ugrađeno i vodeno hlađenje te će umnogome doprineti manjem zagrevanju pri gejmingu i intenzivnom korišćenju. Ekran veličine 6.18″ FHD (18.7:9) rezolucije će verovatno biti IPS. Tu je i 6GB RAM-a, 64GB interne memorije (biće verzija i sa 8GB, 128GB).

Kamere bi trebale biti u rangu onih sa Mix 2S / Mi 8 tj. 12 + 5MP sa 1.75 otvorom, dual focus, dual pixel sa AI mogućnostima. Prednja kamera će biti 20MP sa Super Pixel tehnologijom i Face Unlock funkcijom.

Poleđina je od anodizovanog aluminijuma, tako da neće biti bežičnog punjenja, ali je tu podrška za QuickCharge 3.0, USB-C konektor, 3.5 mm priključak za slušalice i druge opcije.

Senzor otiska prsta se nalazi na poleđini, dok prednju stranu krase relativno tanki okviri sa strane i veliki izrez u ekranu, slično kao kod Mi 8.

Najbolje od svega je baterija od čak 4000 mAh sa opcijom brzog punjena, što će garantovano biti dovoljno za celodnevno korišćenje.

Bolje i od toga je CENA! Da, kretaće se od 420 do 460 €, što bi značilo da bi krajem ove godine ovakav telefon mogli kupiti za manje od 400€ u zvaničnim radnjama, a ako ne bude imao nekih većih propusta biće idealan.

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare