S22 je mainstream flagship južnokorejskog tehnološkog diva za 2022. godinu.

Predstavljeni su S22 kao još kompaktniji uređaj nego ranije, S22+ kao telefon za korisnike koji žele veći ekran i naravno S22 Ultra koji pruža maksimum u svakom smislu, a ove godine Samsung je ponovo oživeo Note seriju koja se vraća kroz S seriju. Naime, telefon ima Note oblik i olovčicu – S Pen integrisanu u sam telefon, što znači da je ovo prvi telefon iz S serije koji ima olovčicu što nam se posebno sviđa.

S22 Ultra osim olovčice i potpuno novog dizajna kako napred tako i pozadi, kao i Gorilla Glass Victus+ poboljšane zaštite od pucanja, grebanja i pada, ima i ekran koji pruža bolji kvalitet slike na suncu (Vision Booster tehnologija). S22 seriju pogoni 4nm čip koji u samoj prezentaciji nije detaljnije predstavljen imenom verovatno zbog činjenice da na različitim tržištima dolazi u drugim izdanjima, tj. u Evropi stiže skoro je izvesno Samsungov Exynous 2200 koji je po performansama nešto ispod Snapdragon 8 – 1 gen. Naveden je napredak brzine CPU i GPU, kao i da je NPU čip ubrzan za 73% u odnosu na S21 seriju. Raduje nas da je priče o hlađenju bilo više nego ikada, S22 serija donosi upravo najviše prednosti na tom nivou, sudeći po prezentaciji.

Posebno su naglašena poboljšanja za video i fotografije noću i u uslovima slabog osvetljenja, sa adaptivnim FPS koji može ići od 15fps do 60fps kada je u pitanju video, zavisno od dostupne svetlosti.

Tu je i partnerstvo sa Snapchat-om gde je napokon dostupna opcija da se kamera direktno integriše u samu aplikaciju kao što je to slučaj na iPhone telefonima, što će značiti bolji kvalitet, šteta što je ograničeno samo na Snapchat, nadajmo se da će sve više Android telefona dobiti ovu mogućnost.

Što se tiče baterije, kapacitet je ostao isti, a brzina punjenja…Pa, S20 serija je imala 45W punjenje koje se nije najbolje pokazalo, pa je prošlogodišnji S21 imao 25W, sada na S22 Ultra ponovo imamo 45W punjenje i zaista želimo da verujemo da će to zaista biti 45W punjenje tj. da ćemo telefon puniti od 0 do 50% za manje od 25 minuta.

S22 Ultra će biti dostupna u bojama fantomski crna, fantomski bela, bordo, zelena kao i ograničeno u  crvenoj, grafitnoj i plavoj.

Što se tiče cene, redovna cena 164.999, a u promotivnom periodu koji traje do 10.03.2022. cena je 149.999 RSD za verziju 12 GB RAM, 256 GB skladišnog prostora, pride stižu i Samsung Buds Pro (koštaju oko 29.000 RSD) što je identično kao na S21 Ultra. Isporuka S22 Ultra kreće od 25.02.2022. dok za ostala dva telefona iz serije 11.03.2022.

S22 Ultra nastavlja tamo gde je stala S21 Ultra, unapređenja svuda gde je moguće, ali rekli bismo da ih je sve manje, a to nije slučaj samo sa Samsungom. Ipak, S-Pen odnosno olovčica integrisana u oživeli Note koji svi mi mnogo volimo, je nešto što je dalo šlag na torti novom Ultra telefonu.

 

5 1 glas
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare