Google AR Core je sada dostupan za mnoge uređaje, a ispod donosimo i listu dostupnih telefona.  Proširena realnost (augmented reality – AR) je već neko vreme prisutna, ali uglavnom na prezentacijama novih flagship telefona kao što su iPhone 8, X, Pixel 2 XL i sl. Proširena realnost daje mogućnost da koristite telefon koji će simulirati vašu okolinu (ono što vidi preko kamere) i ubaciti virtuelne objekte po želji, zavisno od softvera. Jedan od korisnih programčića je lenjir tj. metar.

Measure app je zapravo virtuelni lenjir, odnosno metar, kojim je moguće izmeriti dužinu, visinu i širinu objekata koji su prikazani kroz objektiv kamere. Instalirajte aplikaciju, otvorite je i uperite kameru ka objektu čije mere želite da saznate. Sačekajte da se učita interfejs za izbor metra, odredite početnu i krajnju tačku i dobićete meru u cm ili inčima.

Podržani telefoni su
Samsung – S7, S7 edge, S8, S8 edge, S9, S9 plus, Note 8, Galaxy A8, A8+, A5 2017, A7 2017
Huawei – P20, P20 Pro, Mate RS
LG G6, G7, V30, V30+, V35
Motorola – G5S Plus, G6 Plus, Z2 Force
Sony XZ Premium, XZ1, XZ Compact
Xiaomi Mi Mix 2S, Mi8
Asus Zenfone AR, ARES
Google 5X, 6p, Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL
OnePlus 5, 6, 3T
Nokia 6 2018, Nokia 8 Sirocco

Čitavu listu pogledajte ovde

 

Neke od zanimljivih aplikacija je upravo ova o kojoj smo pričali – Measure, Google translate (realno prevođenje), Inkhunter (tatoo), Ikea Place, Just a line.

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare