Novi Samsung flagship, Galaxy S9 će se pojaviti vrlo brzo, krajem februara na CES sajmu u Barseloni. Do sada znamo par činjenica koji nam već govore da između S8 i S9 i neće biti toliko velike razlike. Izgled telefona ostaje neznatno izmenjen, no ono što je bitno je da je Samsung ove godine napravio razliku između manjeg i većeg modela u vidu RAM-a (4 i 6 GB) i Dual kamere koja će biti samo na S9+.

Veličine ekrana su identične kao i prošle godine, 5.8″ na S9 modelu i 6.2″ na S9+. RAM će iznositi 4 GB na osnovnom modelu – S9, dok će S9+ unaprediti sa 2 GB odnosno ukupno 6GB RAM-a. Interna memorija na S9 ostaje identična, 64GB, no za S9+ se još uvek ne zna, no veće su šanse da bude 64GB nego 128GB. S9 će koristiti najnovije čipsete iz njihove produkcije – Exynous 9810. Exynos 9810 ima vlastite procesorske jezgre treće generacije, nadograđeni GPU i gigabitni LTE modem s prvom 6CA podrškom za industriju. Sposoban je da koristi 3D senzor za otključavanje licem, no nije poznato da li je opremljen čipom za mašinsko učenje.

Napokon na Galaxy seriju stižu i stereo zvučnici podešeni po AKG standardima i to je sasvim sigurno.

Kada govorimo o kamerama, dvostruku kameru će imati samo S9+, što bi trebalo da unapredi sve popularniji portret mod odnosno bokeh efekat. Već vidimo da će svu pažnju usmeriti ka 1000fps slow-motion snimcima, verujemo da će izgledati spektakularno i čak bolje nego na Sony XZ. Ipak, tu nije kraj jer će i S9 kamera imati unapređeni senzor koji podržava varijabilni otvor od F2.4 i F1.5.

 

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezani članci