Avio kompanije nisu baš preterano naklonjene korišćenju mobilnih uređaja u avionu s obzirom da su uglavnom smetnja putnicima prilikom početnog objašnjavanja načina vezivanja sigurnosnog pojasa te ostalih pravila u slučaju opasnosti. Najdraže bi im bilo kada mobilne uređaje uopšte ne bi nosili sa sobom, a to se već dogodilo u nekim britanskim aviokompanijama.

Neke avio kompanije su izdale zabranu nošenja uređaja čije minimalne dimenzije iznose 16 visine i 9.3 cm širine. Iako je lista telefona koji su zabranjeni velika, nabrojaćemo njih nekoliko – Nokia Lumia 1520 (162.4 mm), Samsung Galaxy A9 (2016) (161.7 mm), Sony Xperia XA Ultra (164 mm), Xiaomi Mi Max (173.1 mm), Asus Zenfone 3 Ultra (186.4 mm x 93.9 mm – čak je prešao obe dimenzije), zatim najnovija Sony Xperia XA1 Ultra (165 mm) i HTC U Ultra (162.4 mm) koji bi ovih dana trebao da dođe na naše tržište. Ukoliko putujete u Veliku Britaniju ili sa nekom njihovom kompanijom, napunite svoj manji smartphone ili pak obični telefon muzikom i filmovima pa uživajte u letu.

Evo i popisa kompanija koje su zabranile spomenute dimenzije uređaja:

UK kompanije:
– British Airways
– EasyJet
– Jet2.com
– Monarch
– Thomas Cook
– Thomson

Strane kompanije:

– Turkish Airlines
– Pegasus Airways
– Atlas-Global Airlines
– Middle East Airlines
– Egyptair
– Royal Jordanian
– Tunis Air
– Saudia

Kako bi izbegli neprijatne situacije, pre puta svakako proverite veličinu svog telefona na stranicama proizvođača ili na gsmarena.com. Svakako, raspitajte se i u vašoj avio kompaniji da li i oni sprovode ova ograničenja, jer moguće je da ih ima još, a nisu na listi.

izvor: itvesti

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare