Srećan vam roming!

Saobraćaj u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Albaniji i na AP Kosovo i Metohija se više dodatno ne naplaćuje i tarifira se kao saobraćaj u Srbiji ka drugoj mreži.

Dakle, koriste se minuti i SMS poruke za sve mreže (ali ne i SMS i minuti koji važe samo unutar Vaše mreže) kao i internet koji vam je dodeljen uz paket koji imate kod operatera što znači da ćete slobodno moći koristiti internet saobraćaj iz svog paketa, bez naknade.

Na svu sreću, dodatna naplata ne postoji, osim ako ne preterate pa u okviru tri meseca koristite više internet saobraćaja van svoje zemlje, u tom slučaju možete dobiti SMS od operatera da će, ako se nastavi takva potrošnja, biti naplaćeni prekomerni odnosno nesrazmerni saobraćaj koji je nastao u romingu.

Ova usluga je predviđena za povremeno korišćenje rominga po navedenim uslovima od strane državljana Srbija odnosno svih lica sa registrovanim prebivalištem/boravištem na teritoriji Republike Srbije. Takođe, postoji vremensko ograničenje od 123 dana, koliko SIM kartica maksimalno može da provede u romingu pre nego što se ista smatra zloupotrebljenom.

Naravno, Vaš operator može da odredi i druge mere sprečavanja zlouporebe kao i kriterijume identifikovanja zloupotrebe, koji se ne mogu generalizovati, ali verujemo da će se ovo veoma retko dešavati.

Sva tri operatera su uskladili svoje cenovnike i već uklonili određene roaming pakete ka zemljama regiona, koji sada više nemaju smisla.

Takođe, od ove godine cene rominga su dosta niže i u Grčkoj, o čemu je najbolje da se informišete kod svog operatera.

Ograničenja

Internet saobraćaj će biti ograničen za skoro sve pakete kod svih provajdera, no još uvek nisu svi to definisali, pa idemo redom.

MTS za fizička lica još uvek nije objavio limite, ali za pravna lica tu su limiti za Libero tarife, Libero 9 dobija 4 GB u Zoni 0 (Zapadni Balkan), Libero 19 dobija 7 GB, Libero 39 dobija 8 GB i tako dalje.

A1 Srbija za INTARIFU nudi samo 1.8 GB mesečno saobraćaja u romingu, NEO 3 ima 2.2 GB, NEO 5 3.1 GB, NEO 12 4.4 GB, NEO 30 5.5 GB  detaljnije

Globaltel ograničava 10 GB po jednoj kartici mesečno.

Telenor Srbija takođe ima ograničenja, no manja nego A1, npr. Total 2 može da troši celokupnu količinu interneta – 2 GB, Total 5 – 4.5 GB, Total 7, 5 GB, Total 12 takođe 5 GB, Total 25 ukupno 6.5 GB….   detaljnije

Najbolje od svega je što, kada iz Srbije uđete u roaming zonu npr. u BiH, možete zvati S. Makedoniju, Crnu Goru, BiH, Albaniju i Srbiju po ceni lokalnog poziva u Srbiji (troše se minuti iz paketa) dok ako niste u romingu tj. nalazite se u svojoj mreži u Srbiji, naplaćivaće se dodatno pozivi po važećem cenovniku ka tim zemljama.

 

5 1 glas
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare