Ovaj telefon nije ispunio velika očekivanja Apple-a jer je predstavljen kao pristupačniji iPhone. Pristupačniji, da, dobro ste čuli, 800€ i pristupačan, ali to su iPhone standardi i sve je moguće. Prema izveštaju Nikkei Asian Reviewa, najpristupačniji ovogodišnji iPhone trenutno ne ostvaruje preterano dobru prodaju, a ovo je dovelo do toga da Apple otkaže pojačanu proizvodnju modela.Ovaj potez signalizira razočaravajuću potražnju za iPhone XR modelom, a Apple je Foxconn i Pegatron proizvodnim postrojenjima poslao instrukcije da prekinu sa implementiranjem dodatnih proizvodnih linija. Obe kompanije sklapaju Apple telefone, zajedno sa Wistronom.

Ovaj potez znači da će Foxconn proizvoditi 100.000 manje telefona svakog dana kako bi se reflektovala predviđena potražnja. To predstavlja čak 25 % manje u odnosu na Apple-ove najoptimističnije prognoze. Pegatron se suočava sa sličnim problemima, dok Wistron postrojenja služe za podršku ukoliko druge dve fabrike budu prebukirane (za šta izvori sugerišu da se neće desiti tokom ove praznične sezone).

Iako je Apple imao velika očekivanja za XR model, kompanija sada zapravo ima više porudžbina za iPhone 8 i 8 Plus, a kombinovano dva starija modela imaju oko pet miliona više porudžbina. Apple je očekivao prodaju oko 20 miliona ovih modela, ali je ta brojka sada skočila na 25 miliona.

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare