Oni koji prate industriju mobilnih telefona znaju da je nekada najjači proizvođač pametnih telefona HTC poslednjih nekoliko godina u ne baš zavidnom položaju. Međutim, sveže vesti iz samog vrha kompanije najavljuju svojvrstan reboot u 2019.

Mlađe generacije koje znaju samo za Samsung i Apple u HTC-u verovatno vide nejasan brend, koga ne kupuje niko, ali nekad, a to nekad i nije tako davno, HTC je bio najjači proizvođač pametnih telefona. Između ostalog HTC je brend koji stoji i iza prvog Android telefona u istoriji te platforme. Više o HTC istoriji.

Kompanija je unazad nekoliko godina u moru konkurencije, jednostavno izgubila tlo pod nogama. Uprkos pouzdanim i kvalitetnim uređajima, HTC-u jednostavno ne ide. Nije pomogao nepostojeći marketing, kao ni brojne ne baš mudre strateške odluke. 2011. HTC je imao skor 9% tržišnog udela, a prošle godine su imali jedva 0.8%.

HTC međutim ne odustaje, a vrh kompanije najavljuje svojevrstan reboot u 2019. kad će u fokusu biti uređaji iz uređaji iz srednjeg i top segmenta.

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare