Uvek nam je drago predstaviti neki HTC telefon, pa makar on bio i iz srednje ili niže klase, jer svaki od tih modela ima nešto individualno što ga razdvaja iz mora konkurencije koja je u poslednjih par godina nemilosrdna. Zbog toliko sličnih modela za kratko vreme, pogotovo u srednjoj klasi, zbunjeni smo i mi, a kamoli potrošači i ukoliko marketinške aktivnosti izostanu, mnogi modeli se provuku, a da ih niko nije ni primetio.

HTC Desire 12+ je veći model iz iste serije, imamo i Desire 12, koji se, osim po veličini, razlikuje i po čipsetu i RAM-u, mi smo izabrali ovaj veći model i donosimo kraću recenziju u nastavku članka.

Dizajn i izrada

Desire 12+ prati već definisan dizajn U serije zaobljenih ivica u obliku kapljice, telefon je izrađen od plastike, 6-inčni ekran 18:9 odnosa stranica opkoljava jedva primetan frejm.

Sa desne strane se nalaze tasteri za regulaciju glasnoće i power taster, ispod je 3.5mm izlaz i micro-USB port te zvučnici i mikrofon. Na poleđini se nalazi senzor otiska prsta i dvostruke kamere sa blicem.

Ekran

LCD IPS ekran veličine 6″ prekriva dobar deo prednje strane koja ima odnos 18:9. Iako nije Full HD rezolucije tu je HD 720 x 1440, ekran ima korektan prikaz za klasu kojoj telefon pripada kao i sasvim dovoljno jako osvetljenje. Šteta što oleofobni premaz i neka vrsta zaštite ekrana nisu prisutne, te je preporuka da odmah nabavite zaštitno staklo.

Performanse i softver

Desire 12+ je opremljen Qualcomm-ovim Snapdragon 450 procesorom izrađenim u 14 nm tehnologiji. Radi se o osmojezgarnom procesoru  baziranom na Cortex-A53 koji radi na 1.8 GHz. Grafički čip je Adreno 506.

Kamera

 

 

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare