Trenutni najbolji odnos dobijenog i uloženog dobijate uz LeEco Cool1, telefon predstavljen avgusta 2016. sa cenom od oko 250€. Opremljen je sasvim solidnim čipsetom iz srednje klase – Qualcomm Snapdragon 652, 3 ili 4 GB RAM-a (zavisno od verzije), 32 ili 64GB interne memorije, 5.5″ ekranom FullHD rezolucije. Dolazi uz Android 6.0 Munchmallow i nažalost nema mogućnosti za upgrade (što je i najveća mana ovog telefona). Druga mana su preveliki crni bazeli (okviri) oko ekrana na beloj pozadini, nedostatak SD slota, kao i čudan izbor boja (nema crne, a česta je zlatno-roza i slične).

Pogađajte šta je prednost – Cena. Za 93€ prava je retkost dobiti proveren telefon ovakvih performansi, sa više nego solidnim kamerama. Samo da spomenemo i to da je ovaj telefon prvi proizvod zajedničke LeEco i Coolpad kompanije, koja je nedavno ujedinjena i LeEco sad ima većinski paket akcija. Mi smo ga kupili na ovom linku (silver verzija) za tačno 11.250 RSD, stigao je za 10 dana u Srbiju, no 10 dana je čekao na carini koja je iznosila na kraju 3250. Ukupno plaćen 14.500 RSD. Ispod je kratka recenzija Leeco Cool1 – Coolpad Cool1.

Izrada

Kvalitetno izrađen uređaj od, meni lično omiljenog materijala na mobilnim telefonima – aluminijuma. Ništa ne krcka, i izgleda odlično. Zamerka je jedino na prevelikim crnim bazelima oko ekrana. Zaštita ekrana i oleo-premaz su prisutni. Telefon je moguće koristiti sa jednom rukom u većini situacija.

Ekran

Odličan FullHD ekran koji nema ozbiljnih mana. Prikaz je odličan čak i za srednji cenovni rang, a na suncu je vidljivost solidna, iako se ne može porediti sa AMOLED ekranima.

Kvalitet razgovora, mobilne mreže i multimedije

Bez većih zamerki na kvalitet razgovora, iako su moji sagovornici ustanovili da sam promenio telefon pošto su me nešto slabije čuli u nekim situacijama. 4G radi bez problema, izvlačio sam i po 150 mbps download na mts 4g mreži. Zvučnik je srednje jačine, nije ništa spektakularno, recimo da je na nivou Galaxy S7.

Performanse

Snapdragon 652, čipset srednje klase koji pokreće ovaj telefon se i dalje odlično snalazi sa svim zadatim operacijama. Ipak, on je u rangu Samsung Galaxy S6, postiže 95000 poena na Antutu. 3GB RAM-a biće sasvim dovoljno za mutlitasking većine zahtevnih korisnika. Grafički čip nije pokazivao znake umora na većini popularnih 3D igrica.

Baterija

Savršena baterija za jednog izrazito zahtevnog korisnika kao što sam ja. Telefon je preživeo celodnevnu golgotu sa preko 6h SoT (screen on time – uključenog ekrana) do kasno uveče (1h ujutru) sa 15% baterije.

Kamera

Iako poseduje odličan senzor, kamera softverski nije utegnuta do kraja. Fotografisanje je brzo, ali fotografije ponekada budu mutne ukoliko imate malo nemirniju ruku. Svakako kamera je bolja od Nokia 5, 6 i svih telefona koji koštaju ispod 20 000 din. Video je moguće snimati u 4G ali ne očekujte fascinantne rezultate.

 

Plus: Najbolji telefon za ispod 15.000 din (bez konkurencije), performanse (CPU i GPU), izrada, ekran, odlična (ma sjajna) baterija.

Minus: Video snimanje na kameri, mikrofon ima ograničen opseg, bug: sync delay (0.5s) na youtube i instagram aplikaciji (u 50% slučajeva), sw podrška.

 

Slobodno postavljajte pitanja u vezi ovog telefona u komentarima, biće nam drago da odgovorimo.

 

0 0 glasovi
Article Rating
Share:
Pretplata
Obaveštenje
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare